Prezi in jouw huisstijl: 10 tips!

19 Apr

Ik werd laatst gebeld door iemand die had gehoord dat als je indruk wilde maken met een presentatie je Prezi moet gebruiken. Dat klopt, vertelde ik hem. Maar dan moet je het wel goed doen, anders heeft Prezi juist een averechts effect. Ik heb voor hem een Prezi-presentatie gemaakt die hij ging presenteren op een congres in Singapore. De reacties waren erg positief.

Maar wat is nou een goede Prezi? Daarover verschillen natuurlijk de meningen. Ik kan hier alleen mijn mening geven. Bij mij staat voorop dat je (zakelijke) Prezi in jouw huisstijl moet zijn. Hieronder staan een aantal tips waarmee je een Prezi-presentatie in jouw huistijl kunt maken.

Tips voor een goede Prezi in jouw huisstijl:

 1. Stel je logo centraal op in je Prezi en zoom daarop in. Sla je logo op als Shockwave bestand, dan blijft hij scherp als je erop inzoomt.
 2. Neem foto’s op in je Prezi die ook op bijvoorbeeld je website staan. Dat zorgt voor herkenning. Sla foto’s eerst op als pdf en zorg voor een goede resolutie.
 3. Pas de kleuren van de teksten, frames, en pijlen aan aan de kleuren van jouw huisstijl. Dit kun je doen bij “Colors & Fonts” → “Theme Wizard”.
 4. Heb je een betaalde Prezi-account? Vervang dan het Prezi-logo linksonder door jouw logo. Ook dit doe je bij de “Theme Wizard”.
 5. In Prezi ben je niet helemaal vrij in het kiezen van het lettertype. Kies een lettertype wat het beste bij jouw huisstijl past.
 6. Gebruik verschillende kleuren voor de kopjes. Wees hierin wel consistent.
 7. Ik adviseer om de achtergrond wit te houden. Je logo’s en andere afbeeldingen komen dan waarschijnlijk het mooiste tot hun recht.
 8. Heb je stijlelementen uit je huisstijl? Gebruik die dan in je Prezi!
 9. Bied overzicht: geef de subonderwerpen weer rondom het hoofdthema. De subonderwerpen kun je bijvoorbeeld verwerken in een foto of huisstijlelement. Zoom vervolgens in op de subonderwerpen om het onderwerp te behandelen.
 10. Kijk eens goed naar je website, welke uitstraling heeft die? Probeer die uitstraling door te zetten naar je Prezi.

In mijn blog van 7 december geef ik met een Prezi weer wat de voordelen van Prezi zijn.

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij het maken van een Prezi-presentatie in jouw huisstijl? Neem dan gerust contact met me op. Ik maak ook Prezi-presentaties in opdracht.

P.S. Wil je mijn maandelijkse nieuwsbrief met online huisstijltips ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Advertisements

4 Responses to “Prezi in jouw huisstijl: 10 tips!”

 1. Karin Peperkamp (@kpeperk) 04/07/2011 at 08:49 #

  super Daisy dat je dit doorgeeft. Ik wil me graag in Prezi gaan verdiepen en jij geeft zo net die stimulans. http://bit.ly/fzQ7pR

 2. hshjuist 04/07/2011 at 08:55 #

  Bedankt voor je reactie, Karin.
  Als je nog vragen over Prezi hebt, laat het me dan gerust weten!

  Veel succes!
  Groet,
  Daisy

 3. Jerre Maas (@JerreMaas) 22/08/2011 at 12:45 #

  Waarom niet via Prezi.com een huisstijl laten maken? Dan kun je ook jouw eigen huisstijl-lettertype gebruiken en heb je alle stijlelementen altijd in de juiste kleur :)!

  • Daisy Goddijn 23/08/2011 at 13:26 #

   Bedankt voor je reactie, Jerre.
   Je hebt helemaal gelijk. Als je door Prezi een sjabloon laat maken dan is het exact in jouw huisstijl. Hiervoor betaal je 450 dollar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: